De afgelopen week heeft er een artikel in de Barneveldse krant gestaan dat we de bewoners van Goudenstein niet willen onthouden. Hieronder staat de integrale tekst zoals hij was opgenomen in de Barneveldse Krant.

BARNEVELD De gemeente Barneveld verwacht half april te kunnen beginnen met de renovatie van Goudenstein in Barneveld. Na een gesprek met een bezwaarmaker lijken alle seinen op groen te staan. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SGP.

 

Meer groen, betere speelplekken en extra parkeerplaatsen zijn de voornaamste ingrediënten van het verbeterplan, dat de gemeente in april vorig jaar aan de bewoners presenteerde. Het ‘eendenzitje’ – een populaire plek bij hangjongeren – wordt opgeheven. De werkzaamheden zouden na de zomer van 2015 starten, maar een bezwaar tegen een kapvergunning zorgde voor vertraging. Voor de SGP aanleiding het gemeentebestuur om opheldering te vragen. ,,Wij vinden het ook vervelend dat de planning niet is gehaald´´, antwoordt het college, dat verder benadrukt dat de benodigde vergunning tijdig is aangevraagd.

De SGP vroeg het gemeentebestuur in overleg te treden met de bezwaarmaker en dat is inmiddels gebeurd. Volgens het college staat de bezwaarmaker na een gesprek inmiddels achter de renovatieplannen. ,,We beginnen met de uitvoering zodra de vergunningen rond zijn. De bezwarentermijn verstrijkt op maandag 18 april.´´

 

De renovatie van Goudenstein is een gezamenlijk plan van de gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld. De gemeente heeft de totale kosten begroot op 62.000 euro.