Vrijdag 5 juli was het eindelijk zo ver. De Pluktuin Nijenbeek is feestelijk geopend.

De gemeente Barneveld had een stuk grond beschikbaar gesteld waar ze niets mee konden. Er kon geen gras op, waardoor er al jaren een veld met onkruid stond. Dat deed af aan de leefbaarheid van de wijk. Een groep buurtbewoners nam het initiatief en bedacht een pluktuin. In april was al de kick-off waarbij de speelgoedkist met inhoud werd geplaatst.

Het grootste obstakel voor de pluktuin was budget. Er was vanuit de gemeente geen budget beschikbaar. Tot de bewoners ‘het samen voor een betere buurt’ budget van de Jumbo Groenendijk hadden gewonnen. Maar liefst 1000,- euro kregen zij ter beschikking. En daar hebben zij een prachtige pluktuin voor gerealiseerd.

De cheque werd overhandigd en er werd zelfs een lintje doorgeknipt. Alles onder het genot van heerlijke tompoucen en andere lekkernijen. Aan de overige buurtbewoners werd uitleg gegeven over het gebruik van de pluktuin een de kinderen hebben heerlijk gespeeld. Al met al een geslaagde opening. Dat ze er nu maar veel plezier van zullen hebben.

     

Pluktuin Nijenbeek wat is het?

Het is een stukje tuin gelegen aan het “blauwe speeltuintje” op de Nijenbeek. Hierin staan verse kruiden, fruitbomen en groenteplanten. Alles voor algemeen gebruik. Er staat ook een picknicktafel en een schommelbank. Een mooie plek om elkaar te ontmoeten. Er is een speelgoedkist met speelgoed beschikbaar.