Ervaart u als fietser overlast door oneffen  fietspaden of hobbelige overgangen tussen verschillende soorten verhardingen (bijvoorbeeld asfalt en tegels)? U helpt de gemeente Barneveld door dit voor 31 maart 2017 aan ons door te geven. Het mooie weer komt er immers aan en de gemeente wil de fietsers graag tegemoet komen in hun fietsplezier.

De gemeente onderhoudt de fietsroutes op basis van jaarlijkse weginspecties. Ook de meldingen van inwoners die we via het Meldingssysteem Openbare Ruimte binnenkrijgen, zijn daarbij van belang. De komende weken vragen we extra aandacht voor een specifiek probleem: oneffen overgangen in fietspaden.  Op de website www.barneveld.nl staat een korte video waarin u ziet u om wat voor soort locaties het gaat.  

Hoe kunt u een melding doen ?

Om een goed beeld te krijgen van de locatie vragen we u het speciale digitale formulier  in te vullen op www.barneveld.nl. Graag ontvangen we daarbij een foto of schets van de situatie.  Met uw mobiele telefoon kunt u het probleem makkelijk zichtbaar maken. Zo krijgen wij  de locatie en ernst van de melding nog beter in beeld.  U kunt ook mailen naar wegbeheer@barneveld.nl of bellen met 14 0342.

Wat doen wij met uw melding?

We verzamelen alle meldingen over oneffen fietsovergangen. Indien nodig gaat een medewerker van de gemeente nog een keer kijken.  Daarna stellen we een prioriteitenlijst op en  plannen we de verwachte werkzaamheden in.  De werkzaamheden stemmen we zoveel mogelijk af op  overige werken en de daarbij behorende begroting. Dit kan inhouden dat niet elke melding direct opgepakt kan worden.

Ons streven is om iedereen die melding heeft gemaakt van oneffen fietsovergangen te laten weten wat er met de melding gebeurt.

Alvast hartelijk dank!

De gemeente Barneveld wil alle melders alvast hartelijk bedanken voor hun tijd en inzet. Met uw hulp kunnen we immers samen zorgen voor veilige, prettig begaanbare fietsverbindingen in de gemeente Barneveld.